martes, 22 de abril de 2008

Predicar amb l'exemple

Avui faré un comentari / denúncia que crec que val la pena parar-se a pensar.
Tots els clubs que estem incrits a les competicions de la Federació Catalana de Bàsquetbol (FCB) tenim unes normes que complir durant la temporada i desprès de que s'acabi aquesta. Aquest comentari el faig perquè la FCB fa i desfà sense tenir en compte els clubs quan ho creu convenient.
Durant la temporada el Comitè Tècnic de la FCB va fent trobades, a més dels centres de PDP, per tal d'anar confeccionant les diferents Seleccions Catalanes de les diferents categories. Fins aquí tot està be. Acostumen a fer de quan en quan unes trobades en diumenge per reunir als jugadors i veure'ls a tots plegats jugant entre ells. Perfecte.
De sobte envien una carta a uns quants jugadors per tal de convocar-los a un torneig a Portugal, del qual la FCB no ha informat als clubs i a més en un cap de setmana en que aquests jugadors tenen jornada amb els seus respectius equips. Quin problema hi ha en aquest sentit? És molt fàcil. En les reunions de clubs per categories que hi ha a final de cada temporada es donen pressa en recalcar que no es poden organitzar tornejos en caps de setmana en que hi ha competició, ja que s'han d'aplaçar partits i no volen que els equips es deixin partits pendents. Aquesta regla la trobo perfecte però per a tots, inclosa la mateixa FCB. En aquest cas hi ha equips afectats amb aquests 12 jugadors que han convocat per a la Selecció Catalana, donat que tenen un partit de competició el cap de setmana del torneig. Perquè els equips han de renunciar als seus jugadors quan se soposa que no pot haver cap torneig en aquestes dates? T'obliguen a fer un canvi de partit, tenint en compte que l'equip contrari tingui a bé aplaçar-te el partit. I si l'equip en qüestió no et vol aplaçar el partit?
Hi ha casos en que aquest partit, potser, no afecta massa a cap dels equips afectats, però hi ha casos en que depen d'aquest partit que puguin participar posteriorment en uns Campionats de Catalunya, donat que habitualment aquests jugadors pertanyen a clubs potents que acostumen a jugar aquests campionats. Trobo que, per variar, no tenen en compte el treball dels clubs i les conseqüencies que pot tenir per alguns d'ells.
Per altra banda he de dir que no em sorpren en absolut aquesta manera d'actuar de la FCB, que, un altre cop ens demostra que va per lliure sense tenir en compte els clubs.
Seria bó que, de quan en quan, es tingués en compte els clubs.

No hay comentarios: