martes, 26 de julio de 2011

Punt i Final a la Temporada 2010/2011

Un cop finalitzat el Campus d’estiu als Salesians (ja és el tercer que organitzo com a director en aquesta entitat) és hora de fer balanç de tot plegat i tot seguit mirar endevant cap a la temporada que començarem després de les vacances.



En quant al Campus pur dir…”ESPECTACULAR”. Crec, i penso que no m’equivoco, que ha estat el millor de tots tres amb diferència. En termes de quantitat de participants hem passat dels 52 del primer als 101 d’aquest, amb el que això comporta a nivell de funcionament del campus.

Hem tingut fins a 16 monitors treballant amb els gups i entre ells hem tingut, a més dels habituals, gent de la talla d’en Marc Forcada o en Franc García (tots dos jugadors d’EBA). Puc dir, sense equivocar-me, que hem millorat el nivell dels nostres entrenadors que, en alguns casos, han canviat els campus que feien habitualment pel nostre. El resultat, d’allò més bo.


Els monitors que hem tingut han estat en Marc Arnau, Marc Batlle, Aitor Céspedes, Jona de la Fuente, Joel Fernández, Marc Forcada, Franc García, Marc Jovaní, Helena Lara, Josep Márquez, Al Hassan Mbalow, Víctor Pacheco, Xavier Rocríguez, Pau Teixidó i Marc Traver. A tots ells la meva felicitació per la seva bona feina.



Durant aquest campus vam tenir les visites de la Núria Martínez (jugadora internacional absoluta i jugadora de la WNBA i en els seus començaments jugadors del Mataró), Marc Blanch (jugador d’Asefa Estudiantes d’ACB i ex-jugador de la UEM), Ariadna Pujol i Laia Flores (totes dues jugadores del Cadet A de la UEM que es van proclamar campiones de Catalunya i terceres d’Espanya a més de seleccionades per a la Selecció Espanyola aquest estiu) que ens van explicar la seva experiència en el bàsquet fins arribar a on són actualment.



També, al marge dels entrenaments, hem fet algunes activitats diferents, des de tir amb arc pels petits fins a inflables amb aigua per a tothom. Ens han visitat els amics del Campus d’Argentona i els vam tornar la visita per tal de jugar uns partidets amb ells i compartit un dia de campus. A més vam preparar per a la tercera setmana un lipdub que podeu veure aquí a sota


Per acabar el campus, l’últim dijous vam fer una petita excursió a la Plaça Santa Anna a on vam fer un flashmob. El resultat el teniu aquí


Per finalitzar amb el campus voldria destacar la gran sintonía entre els entrenadors i al mateix temps entre entrenadors i jugadors, que ha fet possible que aquest campus hagi estat un èxit total.

La temporada 2010/2011 ha estat per a mí molt moguda per les activitats que he estat desenvolupant i és per aquesta raó que vaig pendre la decisió de fer un canvi de cara a la propera temporada. Anem a pams.

Vaig començar amb l’organització de les activitats extraescolars de l’Escola Encarnació Fonoll de Dosrius, on vam posar en funcionament una escola de ball i una escola d’inicació esportiva. A poc de finalitzar el curs vam haver de tancar les activitats per falta d’alumnes (tenint en compte que és una Escola molt petita i nova que només arriba fins a 2on). Així doncs hem decidit deixar les activitats en aquesta escola.

També començava la meva segona temporada com a coordinador de la secció de bàsquet de Salesians a Mataró i tot ha funionat molt be. Vam treure un senior masculí que va jugar a tercera i a final de temporada vam decidir no continuar. A més hem tingut un junior masculí i un mini i un premini mixtes a banda d'una escola d'iniciació esportiva.

Finalment he estat portant l’infantil de primer any de la UEM i puc dir que és un dels equips amb els que més he disfrutat. Crec que ja fa temps vaig comentar que feia molt temps que no trobava un equip amb tantes ganes de treballar i amb aquesta il•lusió. Els resultats han estat del tot satisfactòris tant a nivell de treball com a nivell esportiu, on hem estat capaços de competir amb tothom.

Pel que fa a la temporada 2011/2012, toca canvi, i en aquest sentit deixo de coordinar a Salesians i passo a desenvolupar tota la meva feina en la UEM. Per a aquesta temporada enceto dos projectes a dins del club. Per una banda em faig càrrec del premini A masculí (generació del 2002) que és un equip curt de jugadors però amb moltes ganes de treballar. Tenim un repte per davant i no és altre que acabar la temporada amb més jugadors i per sobre de tot que s’ho passin d’allò més be practicant aquest esport.
En aquest projecte m’acompanyen en Joel Fernández (que ja porta dues temporades ajudant-me en els meus equips) i en Jordi Serra, tots dos jugadors del junior B del club i amb moltes ganes d’apendre.

Per altra banda portaré l’infantil A masculí, equip que ja vaig portar a mini i també la temporada passada. Són jugadors del 98, és una generació que conec molt be i amb els que he conectat molt be des de l’inici ja fa dues temporades. En aquesta ocasió hem fet un parell d’incorporacions per tal de continuar sent competitius. Aquestes incorporacions han estat l’Eduard Vázquez, procedent del Bàsquet 3 Viles i en Bernat Arellano, procedent del Joventut de Badalona. Penso que tots dos ens donen un equilibri que, potser, ens faltava fins ara i ens han fet completar un grup de treball sensacional. Tenim per davant un repte important, per una banda ser capaços de competir amb tothom i per l’altra continuar millorant i, sobretot, disfrutar del bàsquet tant com poguem. Ja sé que és el que diu tothom però és realment el que volem.
En aquest cas tindré com a companys de "viatge" en Josep Márquez, que ja va estar amb nosaltres com a segon entrenador la temporada passada, que repeteix, i en Manu Cabrera que desenvoluparà la tasca de delegat d'equip.

Bon estiu!!!