martes, 8 de marzo de 2011

Aprenem a comunicar-nos amb els jugadors

Aquest és el títol de les xerrades que s’han dut a terme des de l’Àrea de salut del club els passats dies 25 de febrer (divendres) i 1 de març (dimarts).


No cal dir que em sembla una molt bona idea la de fer aquest tipus de xerrades per tal de continuar amb la formació dels entrenadors de la casa. La xerrada ha estat impartida per en David Luna, que a més d’entrenador de la casa està cursant estudis de psicologia i ha fet una molt bona feina, incidint en tots els punts que calen per tal de tenir una millor comunicació amb el jugador.
És una altra iniciativa, que, des de l’Àrea de Salut del club s’ha posat en funcionament aquesta temporada i que, una altra vegada, ha deixat clar que hi ha entrenadors que no estàn per millorar els seus coneixements sobre l’activitat que estàn ensenyant. Em refereixo a que la xerrada de divendres va tenir com a assistents només 4 entrenadors de la casa, dels quals un era coordinador, un altre entrenador i els altres dos entrenadors ajudants, a banda d’algun directiu i fins i tot una persona d’un altre club de la ciutat. La xerrada de dimarts, que se suposava que havia de tenir tot el gruix d’entrenadors que no havien assistit divendres, va tenir com a assistents a 3 entrenadors de la casa a banda d’algun directiu més. Tot plegat em sembla, per una banda, una falta de respecte a la gent que ha fet una feina de moltes hores per tal d’ajudar els entrenadors, una falta de respecte a un company que ha fet un gran esforç per preparar aquesta xerrada i una falta de respecte al Club.

Em sap molt greu que això passi en el meu club perquè penso que s’està fent un esforç per oferir activitats als entrenadors per tal de millorar la seva formació i s’estàn desaprofitant. Si una cosa tinc clara, després de 25 anys entrenant, és que un entrenador està en formació continuament i quant més pots veure i escoltar de tots i tothom millor per a la teva formació. Malauradament aquesta actitud cada vegada es veu menys i això juga en contra, tant dels entrenadors com dels seus jugadors.

Em fa molta gràcia que hi ha entrenadors que no es preocupen de la seva assistència a aquest tipus d’activitats però estàn molt preocupats després per saber quin equip portaràn la temporada següent i si el seu equip serà “bo”.

És la segona vegada que el club prepara una xerrada pels entrenadors i l’assistència ha estat en tots dos casos el 25% del total. A mí no em serveixen les tipiques excuses de “es que tinc entrenament”, “no em va bé aquest dia i aquesta hora”, etc. Després pots sentir per qualsevol passadís lo malament que ho fa el club perquè no fa una cosa o no fa una altra però quan resulta que fa alguna cosa pels entrenadors…

Be, m’he decidit a escriure aquest post perquè és un tema que em preocupa molt i em fa molta ràbia perquè després tothom es creu amb dret de criticar el que fa o no fa el club però a l’hora de demostrar el que fa o no fa l’entrenador resulta que “no fa”… Es trist però és així.