lunes, 4 de enero de 2010

Torneig de Nadal de La Seu – Reflexions (II)

Be, al final han estat 4 dies més. Volia fer aquesta segona part de l’entreada el dia 1 però ja se sap, els nens (5 dies sense veure’ns) demanen atenció, Any Nou i tot plegat, doncs fins avui.

Aquesta segona part de l’entrada la vull dedicar a repassar aquest Torneig en la seva vesant esportiva. Crec que aquest torneig ens ha fet avançar moltíssim en molts aspectes, tant a dintre com a fora de la pista.

Diumenge 27 de desembre arribàvem a La Seu d’Urgell cap a les 11:00 h del matí per tal d’instalar-nos a la residència, ja que a les 12:00 h teníem reunió i a les 15:00 h començàvem a jugar.
A les 13:00 h estàvem dinant per tal de poder fer una mica la digestió. Com que jugàvem a les 15:00 vam anar cap al pavelló a les 14:15 h per poder escalfar. L’equip rival era el CB Corbera, un equip de nivell A que em va causar una molt bona impressió. El partit no va ser gens bó, amb moltes imprecisions. Ells eren ràpids i tenien les coses molt clares (bon tir exteior). Al final bon resultat però mal partit, es a dir, el millor el resultat: 61-42.

Foto: Joan Ventura


El següent partit, a les 19:00 h, va ser millor en quant a actitud e intensitat. Tothom més concentrat i en conseqüència fent les coses amb més lògica. Després d’un bon partit : 67-25.

Dilluns 28 de desembre teníem partit a les 17 :00 h i això ens va donar temps per poder treballar i corregir els errors del dia anterior. Aquests tipus de tornejos tenen l’aventatje que pots corregir i posar-ho en pràctica tot seguit en el següent partit i com que passa poc temps entre partit i partit avances molt més que en una setmana normal d’entrenaments.
Aquest va ser el “partidàs” del torneig. Vam jugar contra Stadium Casablanca de Saragossa (per a mi l’equip que millor jugava a bàsquet del torneig) i va ser un gran partit, molt disputat i molt igualat, que al final ens vam poder endur per un ajustat 60-51 i amb sensació d’estar fent les coses com cal.


Foto: Joan Ventura

Ara tocava descansar, l’endemà quarts de final a les 9:30 h.

Dimarts 29 de desembre a les 8:00 h estàvem al menjador per tal d’esmorzar d’hora i estar a les 9:00 h al pavelló per escalfar i després d’una petita discussió amb una de les empleades del menjador pel tema de "la llet i el suc" (no donàven suc per esmorzar i el vaig portar jo per tal que no prenesin llet). La dona es va acostar per dir-me que no es podien entrar begudes al menjador i després d’estar discutint una estona tot va quedar resolt i van poder acabar-se el suc.
Després de dos dies de competició i un treball a fora de la pista impecable del nostre delegat, en Paco Gil, els jugadors estaven amb una confiança i tranquilitat que no haviem vist fins ara. Així doncs, va començar el partit i vam poder veure que la linia ascendent començada després del primer partit continuava augmentant. Tant és així que vam passar per sobre de l’equip contrari (Paidos Sant Fruitós B) per 64-17.

Ara arribaven les semifinals contra un dels equips més difícils, el Círcol Catòlic de Badalona. El partit va ser molt dur i va costar molt treure’l endavant però alguna cosa havia canviat en el grup. Els partits complicats, ajustats, eren la nostra creu i sempre acabàvem caient per la pressió del contrari, però en dos dies aquesta dinàmica havia canviat i haviem passat de la por a perdre, de fer-ho malament, a la confiança i tranquilitat per jugar sempre amb ordre i sense precipitar-se. La traducció de tot això, el resultat: 37-23.

Havíem arribat a la final jugant com mai fins a aquell moment, com un equip. Tothom sumava, ningú s’amagava i això ens feia cada cop més forts.


Foto: Joan Ventura


Dimecres 30 de desembre. Vam anar d’hora a esmorzar per anar a veure la final femenina (UEM –CB Vic) i vam cel·lebrar la primera victoria pel Club per un resultat de 51-33 que ens mostra la diferencia que va haver entre un equip i l’altre.

11:30 h. Comença la final contra Maristes Ademar, un molt bon equip que juga molt be a bàsquet. Sorpresa per començar. Amb un partit molt seriòs marxavem al marcador 10-2 al final del primer periode. El segon va començar igual que el primer i amb una gran defensa vam arribar al descans amb el resultat de 23-6. Els jugadors cada cop tenien més confiança en el que feien i a poc a poc la diferència anava creixent. Al final del tercer periode el resultat era ja espectacular:46-12!!!
L’últim periode va ser una mica més baix de ritme però tot i així va estar prou be. Al final 54-24 i la sensació d’haver avançat un mes d’entrenaments en tant sols quatre dies.


Foto: Joan Ventura

Finalment em quedo amb la feina seriosa de tots i cadasqún dels jugadors i tècnics que han participat en aquest torneig. Molt bona feina i molt bon coportament.

Volia fer un reconeixement especial per a un jugador que ha vingut amb nosaltres però que normalment juga en el Mini C del Club, em refereixo a en Joan Cañellas. La seva feina ha estat molt bona i s’ha adaptat al grup com si portés tota la temporada jugant amb nosaltres.

Bona feina Joan, segueix així!!!



Foto: Joan Ventura